Par Mums Te nu mēs esam – Ciemakukulis! Ar svaigu maizīti, kas glabā krāsns siltumu, ar gardiem kliņģeriem, biezpienmaizi un smalkmaizītēm, kas smaržo pēc bērnības. Ar cepumiņiem, tortēm un daudziem gardumiem, ko cepam par prieku jums – savējiem. Mums svarīgs viss īstais un nesamākslotais – tāpēc rausīši un cepumi top no mīklas, kas nepazīst irdinātāju un citu mākslīgu piedevu. Toties prasmīgu roku pieskārienu un sirds klātieni gan. Tā pamazām modinot arī īsto garšas sajūtu. Varbūt mazliet aizmirstu. Īpaši lepojamies ar dažādiem cepumiem, kam smaržīgu burvību piešķir apelsīna sukāžu krikumiņi, kanēlis un reibinoša vaniļa, bet trauslumu – visīstākais sviests, nevis tā līdzinieks ar augu tauku piedevu. Vai esat pagaršojuši vistumīgākās šokolādes brauniju, kas cepts pie mums? Tik melnu kā dienvidu nakts ar kādu baltās šokolādes sīkgabaliņu garšas pārsteigumam. Vai pašu gatavotu dzērveņu morsu gluži kā tāltālos bērnības laikos, vai vēsu piparmētru un laimu limonādi, kas nolūkota kādā ciemu reizē dienvidzemē? Būs taču vasara arī pie mums. Tāpēc jums jāatnāk. Jūs jautāsit – kā tas sākās? Tieši patiesas attieksmes dēļ pret visu īsto, nesamāksloto un garšīgo Ciemakukulis tapa nevis kā komerciāls pasākums un dzelžaini izplānots bizness, bet gan kā mūsu vēlmju īstenojums. Daudzi mūsu gardumi vispirms dzimuši un izmēģināti pašu mājās, līdz atzīti par labiem. Mūsu virtuvē rosās cilvēki, kuriem beķera un konditora amats ir ne vien peļņas veids, bet arī īstena sirdslieta. Mēs jūs lutināsim – ar svaigu maizi, ar gardiem kliņģeriem un smalkmaizītēm, ar cepumiem, tortēm un daudziem gardumiem, ko cepsim ar prieku, lai iepriecinātu savējos. Ir taisnība tiem, kuri apgalvo, ka labā noskaņā un ar prieku radīts ēdiens garšo īpaši. Ciemakukulis tagad kļuvis par vietu, kas kalpo kā mājīga miera osta, kur pabrokastot, satikt paziņas un pačalot, kur ienākot sajūti vaniļas un kanēļa smaržu, kur siermaizītes tiek gatavotas no īsta siera un biezpiena tortē ir biezpiens, nevis tā izstrādājums vai aizstājējs. Te ir vieta, kur gaidītas ģimenes ar bērniem, kur tie, kam toršu cepšana ir sirdslieta, var atrast līdzīgi domājošus. Mēs ceram, ka daļu no mūsu kaislības un aizrautīgās eksperimentēšanas kāres sajutīsiet arī jūs, apciemojot mūs Pārdaugavā, Nometņu un Slokas ielas stūrī, vai esot Bolderājā, Gobas ielā 10. |